Upoznavanje online

Mjesto gdje se ispunjavaju vaše želje, mašte, fetiši ... Upoznaj idealnog partnera za druženje ili vezu.

 • Lucija / Kod #136

  Tražim: BRAK, VEZA, LJUBAV, AVANTURA, SEKS

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
 • Anđela / Kod #142

  Tražim: RAZGOVOR, PRIJATELJSTVO, LJUBAV, VEZA

  Čekam tvoj poziv:)

  Razgovaram, nazovi čim završim!

  Nazovi brzo ću se uključiti...

  Klikni ovdje za obavijest kada budem slobodna Dobiti ćeš obavijest kada budem slobodna
Lažni profili na internetskim stranicama za upoznavanje

Lažni profili na internetskim stranicama za upoznavanje

Lažni profili na sajtovima za upoznavanje: kako se zaštititi?

Online dating je danas vrlo popularan, ali i društveno vrlo prihvaćen. Prije samo 10-20 godina još uvijek su mnogi od nas slušali kako je “bolje pronaći nekoga ovako nego riskirati upoznavati razne luđake preko interneta. ” Danas te riječi rijetko čujemo, a starije generacije prihvatile su online upoznavanje čak i više nego one mlađe. Online sajtovi za upoznavanje danas funkcioniraju gotovo kao neke društvene mreže, a omogućuju mlađima i starijima da upoznaju ljude slične sebi samima. Na raznim sajtovima možemo upoznati drukčije profile ljudi: postoje generički sajtovi za upoznavanje, oni koji su namijenjeni seksualnim manjinama, ali i oni sajtovi s dodatnim predznakom, primjerice sajt gdje sugar daddy može pronaći svoju sugar baby i obratno. Ipak, na svakom sajtu uvijek se mogu pronaći lažni profili. Profil je lažan ako netko ne stavlja sliku sebe, daje krive informacije tijekom razgovora ili se predstavlja u sasvim drukčijem obliku nego što jest. U ovom tekstu lažni profili su glavna tema, a naučit ćemo Vas i kako prepoznati takve profile.

Lažni profili: kako ih prepoznati?

Zašto ljudi imaju potrebu lažno se predstavljati na internetu, to zaista ne znam, no mogu Vam pomoći da sami raspoznate takve profile. Kao osoba koja je i sama posjetila mnoge dating stranice, lažni profili su, po mom mišljenju uvijek isti po par parametra. Glavni od njih je slika, odnosno količina slika na profilu. Svaki profil na dating stranici treba imati neku sliku. Ta slika obično je glavni alat za privlačenje ostalih profila da kliknu na tebe i jave ti se. Kada se potrudiš oko svog profila na dating sajtu, onda ćeš staviti par slika sebe, jednu di si sam/sama, jednu di si u društvu i jednu koja možda predstavlja neki tvoj unikatni interes. Kada počneš pričati s nekim, obično ćete razmijeniti još par slika da dobijete puni dojam o osobi s kojom se dopisujete. Lažni profili gotovo uvijek imaju samo jednu sliku i kada ih tražite još slika, pronaći će nekakav izgovor. Ipak su sliku nekog manekena ili manekenke stavili kao svoju i neće htjeti staviti više takvih slika od straha da netko prepozna da se radi o nekoj osobi iz časopisa.

Lažni profili: testiraj lako je li netko s kime se dopisuješ lažnjak!

Drugi savjet koji će Vam pomoći da shvatite je li netko lažnjak ili ne je vrlo jednostavan. Kada upoznate nekoga online s kojim na neki način kliknete, onda ćete puno lakše moći argumentirati sve što želite. Ako s nekim tipkate dugo i raspravljate o svakakvim temama, nije teško nakon toga ubaciti i još neku temu koja Vam u tom trenutku odgovara. Ako sumnjate da je osoba s kojom pričate lažnjak, pitajte ju jednostavno da obavite kratki video poziv. Dobijte puni vizualni dojam o osobi koju želite upoznati prije nego ju zaista upoznate uživo. Ukoliko osoba ima sto izlika za video poziv, možete pretpostaviti da nešto skriva. Možda nije u pitanju lažnjak, ali osoba koja Vam tako olako nešto skriva prije prvog upoznavanja vjerojatno nije vrijedna Vašeg vremena. Lažni profili su zapravo vrlo transparentni ukoliko znate postaviti prava pitanja. Nastupajte na dating aplikacijama s dozom oštrine i dajte do znanja drugoj strani da se ne date zafrkavati. Lažni profili neće izdržati Vaše učestale upite o video pozivu ili o još slika. Uživajte u online datingu, ali svakako se i zaštitite!